Τα μάθατε ? Η Fitch υποβάθμισε την Ελλάδα σε «C», μία βαθμίδα πριν τη χρεοκοπία, μόλις μια μούντζα γράμματα πριν το F (FUCK !!!)

Posted: 22 Φεβρουαρίου, 2012 in ΠΟΛΙΤΙΚ
Ετικέτες:
ImageΑθήνα

Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες σε «C» από «CCC» προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.

Η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της χώρας σε ξένο νόμισμα επιβεβαιώθηκε σε «C».

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως η απόφαση του Eurogroup αναγνωρίζει ότι έχει επιτευχθεί μια κοινή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ιδιωτικού τομέα για τους γενικούς όρους συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην προσφορά ανταλλαγής (PSI) που περιλαμβάνει «κούρεμα» 53,5% στην ονομαστική αξία των ελληνικών ομολόγων.

Εάν ολοκληρωθεί η ανταλλαγή θα αποτελέσει «αναξιοπαθή» (distressed) ανταλλαγή χρέους σύμφωνα με τα κριτήριά που θέτει οίκος. Για τον λόγο αυτό, η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας υποβαθμίζεται κατά σε «C» από «CCC», γεγονός που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανή η χρεοκοπία στο άμεσο χρονικό διάστημα.

 

Η Fitch θεωρεί την επιβολή των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC’s) ως αρνητική μεταβολή στους όρους και τις προϋποθέσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πλαίσιο της επικείμενης ανταλλαγής χρέους και επιβεβαιώνει την εκτίμησή της ότι η ανταλλαγή θα είναι de facto υποχρεωτική για τους ιδιώτες κατόχους των ελληνικών ομολόγων.

Το κύριο πιστωτικό γεγονός ωστόσο είναι η ανταλλαγή ομολόγων και η Fitch θα αξιολογήσει αντίστοιχα την Ελλάδα.

Η Fitch θεωρεί πως η πρόταση για τη μείωση του ελληνικού χρέους μέσω ανταλλαγής ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές, εάν ολοκληρωθεί, αποτελεί χρεοκοπία, και θα έχει αποτέλεσμα την υποβάθμιση της χώρας σε καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας» (Restricted Default) μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής τίτλων.

Οι αξιολογήσεις των κρατικών ομολόγων που επηρεάζονται από την ανταλλαγή, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αναδιαρθρώνονται στο πλαίσιο των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) θα υποβαθμιστούν σε αξιολόγηση χρεοστασίου (D – Default).

Μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής με την έκδοση νέων ομολόγων, η αξιολόγηση της Ελλάδας θα αλλάξει από την κατηγορία «περιορισμένη χρεοκοπία» σε επίπεδο ανάλογο με το νέο πιστωτικό προφίλ της χώρας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s