Η Σελήνη βύθισε τον Τιτανικό!

Posted: 7 Μαρτίου, 2012 in ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΑΜΙ
Ετικέτες:

Image100 χρόνια μετά το πλέον γνωστό ναυάγιο της ιστορίας επιστήμονες από τις ΗΠΑ εξηγούν ότι το γεγονός ότι το παγόβουνο βρέθηκε τόσο νότια στη ρότα του Τιτανικού οφείλεται σε ένα σπάνιο αστρικό φαινόμενο. Σε μια ευθυγράμμιση Σελήνης-Ήλιου που προκάλεσε αυξημένη βαρυτική έλξη πάνω στη Γη η οποία με τη σειρά της είχε πολύ ισχυρή παλιρροϊκή επίδραση.

Επίσης, η Σελήνη βρέθηκε στο περίγειό της, δηλαδή στο πλησιέστερο σημείο της στη Γη τα τελευταία 1.400 χρόνια και μάλιστα μόλις έξι λεπτά πριν γίνει πανσέληνος. Όταν η πανσέληνος συμπίπτει με το σεληνιακό περίγειο, τότε μιλάμε για ύπαρξη «σούπερ-Σελήνης», που και αυτή με τη σειρά της ενίσχυσε την παλίρροια.

Παράλληλα, το περιήλιο, δηλαδή η κοντινότερη προσέγγιση της Γης στον Ήλιο, είχε συμβεί ακριβώς την προηγούμενη μέρα του ναυαγίου, με συνέπεια η ελκτική δύναμη του Ήλιου πάνω στη Γη να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Οι πιθανότητες να συμπέσουν όλες αυτές μαζί οι συνθήκες, θεωρούνται αστρονομικές, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με συνέπεια να μεγιστοποιηθεί τελικά η ελκτική δύναμη πάνω στους ωκεανούς της Γης, να ενταθεί η παλίρροια και να διευκολυνθεί η απόσπαση των παγόβουνων της Γροιλανδίας, που πλέον άρχισαν να ταξιδεύουν προς το νότο.

Αν όλα τα παραπάνω αστρικά φαινόμενα δεν είχαν συμβεί όλα μαζί το πιο πιθανό θα ήταν το παγόβουνο-φονιάς να είχε κολλήσει στα αβαθή του Καναδά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s