• Home
  • EDITORIAL
  • FREE YOUR MIND & YOUR ASS WILL FOLLOW
  • ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΑΜΙ
  • ΓΛΩΣΣΙΤΣΕΣ
  • ΛΟΓΟΣ + ΤΕΧΝΗ
  • ΦΑΕ ΠΙΕ
  • ΠΙΣΤΙΜΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚ
  • ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ
  • ΡΟΔΕΣ & ΤΣΟΝΤΕΣ
  • ΑΙΡΕΤΙΚΑ
  • ΒΙΔΕΑ
  • ΦΩΤΟΡΑΦΕΙΟΝ
  • MUZIQ
  • ΟΙΚΟ+ΛΟΓΙΚΑ

glossitses

music art & food fucktory
Stay updated via RSS

  • ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ… ΕΔΩ:

  • Επιτρεπεται η αναδημοσιευση και η ανα- παραγωγη, ολικη ή μερικη, η διασκευη (remix) ή αποδοση του περιεχομενου των αρθρων του blog με οποιον- δηποτε τροπο, μηχανικο, ηλεκτρονικο, graffiti ή οτι αλλο μπορειτε να fun- ταστειτε. Δεν χρειαζεται καμια εγκριση απο εμας (γιατι εμεις πηραμε απο κανενα ? ). Οι αποψεις δε, που παρου- σιαζονται στα αρθρα δεν συμφωνουν απαραιτητα με τις αποψεις μας, αλλα πληρωθηκαμε αδρα για αυτο. του μάι νταντ έντ μαμ… (ομως εαν παιζει προβλημα με post, στειλε mail στο glossitsespress@gmail.com να το σφαξω επιτοπου)

  • Οι ΓΛΩΣΣΙΤΣΕΣ ειναι το μονο «Βιο» πιστοποιημενο εστιατοριο των Χανιων. Μαγειρευει «φρεσκια» κουζινα με παραδοσιακες μεθοδους, χωρις χρηση μικροκυματων. Ειναι αυθεντικα Ελληνικο, βασισμενο στη μακροχρονη παραδοση για μεζε, με συγχρονο πνευμα. Λειτουργει ολο το χρονο, στο παλιο λιμανι Χανιων από το 2010.

  • ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΣ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ

  • ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ

    • νέα άρθρα, στο γνωστό στραβό κλίμα, συνεχίζουμε να clopάρουμε εδώ: ippopotamos.com
    • Το βότανο της καρδιάς. Κράταιγος.
    • STREET ART MURALS
    • η επιστήμη μιλάει
    • Καλλιτέχνες λιλιπούτιων έργων
    • Ο πιο ακριβός καφές στον κόσμο, φτιαγμένος από… κακά ελέφαντα
    • να και μερικές καλές ιδέες για μπλουζάκια
  • EDITORIAL

  • Twitter Updates

    • ertopen.com./ Δειτε εδω ΕΡΤ ζωντανα 8 years ago
    • ytchannelembed.info/video.php?id=W… 8 years ago
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ 2100 06/08/2013 by ertsocialnetworks | YouTube Channel Embed: ytchannelembed.info/video.php?id=W… 8 years ago
    • I love Dropbox because i usually don't cary a memory stick, and dropbox helps me a lot to send files to my home db.tt/sndMUhkn 8 years ago
    • Το αυτοκίνητο μπιζέλι wp.me/p29FSP-4ab via @wordpressdotcom 9 years ago
    • music so excellent i just bothered to download it @bandcamp: killemil.bandcamp.com/album/risky-bu… 9 years ago
    • ΡΟΔΕΣ &... wp.me/p29FSP-3WZ via @wordpressdotcom 9 years ago
    • glossitses glossitses.com 9 years ago
    • Nayarit. Μια παραλία κρυμμένη μέσα στο βουνό! wp.me/p29FSP-3H8 9 years ago
    Follow @glossitses
  • Η ΔΙΑ ΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ “σπουδαστικη λεσχη” καθημερινα απο 12:00-20:00

  • ΙΝΤΑ ΩΡΑ


  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • ΣΟΙ

  • ΨΑΞΕ

  • ΜΗΝΟ ΛΟΓΙΟ

  • ΤΙ ΜΕΡΑ ?

    Μαρτίου 2012
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
    « Φεβ.   Απρ. »
  • ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΡΗ

    • ΤΡΟΧΟΒΙΛΕΣ. Κατοικίες χωρίς οικοδομική άδεια
    • ΚΟΤΑ, Μ*Ε*Γ*Α***Α*Φ*Ι*Ε*Ρ*Ω*Μ*Α. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ !!!
    • ΧΑΣΙΣ, Η ιστορία της κάνναβης
    • Βιοντίζελ από χρησιμοποιημένο φυτικό τηγανόλαδο!
    • Το Ηλεκτρικό Ψυγείο και η ιστορία του
    • Άλλη μία ωραία κινητή πρόταση... Μικρές τουριστικές κατοικίες με ρόδες.
    • παράγω βιοντίζελ στο σπίτι
    • ΖΗΤΕΙΤΑΙ ...
    • Μαζέψαμε όλες τις ατάκες της Άντζελας και σας παρουσιάζουμε μία ΥΠΕΡΠΕΡΑΓΩΓΗ !!!
    • Savoir Vivre - Πώς τρώμε τι. Για να μη μας πούνε και αμόρφωτους !!
  • γίνε ματάκιας και ζήσε.. καλιά

  • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ 2012

  • 10 Σεπτεμβρίου, 2012
  • ΓΛΩΣΣΙΤΣΕΣ PRESS

  • ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΥΡΕΣ στις ΓΛΩΣΣΙΤΣΕΣ (κλικ α ρε)

  • glossitsespress@gmail.com

  • ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ:

  • ο ΚΑΙΡΟΣ. pata-pata να τον δεις… καλυτερα

    YoWindow.comyr.no
  • ΟΥΖΑ ΓΙΑ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ στις ΓΛΩΣΣΙΤΣΕΣ

  • πιλαφι «ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»

  • ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ (ζωντανα !!)

  • ριζοτο ΓΑΡΙΔΑ ΜΑΣΤΙΧΕΛΑΙΟ

  • «φρουτα» της θαλασσας

  • «σπιτικος» γαυρος μαρινατος

  • σαλατα σολωμου

  • JACK Ο ΑΝΤΕΡΟΜΑΡΤΗΣ

  • “Ο επιμενων ελληνικα!”

  • Κρητικο Λεξιλογιο ΕΔΩ:

  • ΔΕ ΣΥΣΤΕΜ

    • Εγγραφή
    • Σύνδεση
    • Ροή καταχωρίσεων
    • Ροή σχολίων
    • WordPress.com
  • ΕΔΩ:

  • ΞΕΦΡΑΓΑ ΑΜΠΕΛΙΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΡΕΛΑ (ΧΟΡΗΓΟΙ)

  • Η ΘΕΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΙΤΣΕΣ

  • ΔΙΑ-ΦΗΜΕΣ

    ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ ...

  • ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΣ cafe-bar

  • ΣΧΟΛΗ TAI JI QUAN – SHIATSU στα ΧΑΝΙΑ

  • ΠΟΔΗΛΑΤΡΕΙΣ ΧΑΝΙΑ

  • SHOTOKAN KARATE ACADEMY OF CHANIA

  • ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ

  • γραφικες τεχνες

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

  • «biodos» βιολογικοι χυμοι

  • ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

  • » ΤΟ ΣΠΙΤΙ «

  • kill your TV

Στέβια: Η απάντηση στη ζάχαρη. Το υγιές υποκατάστατο της ζάχαρης.

Posted: 15 Μαρτίου, 2012 in FREE YOUR MIND & YOUR ASS WILL FOLLOW, ΦΑΕ ΠΙΕ
Ετικέτες: FREE YOUR MIND & YOUR ASS WILL FOLLOW, ΦΑΕ ΠΙΕ
0

ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΥΣ, ΜΕ ΟΛΙΓΗΝ… ΣΤΕΒΙΑ
Κάθε φορά που βρίσκομαι σε μια παρέα και φτάνει η κουβέντα σε θερμίδες και ζάχαρη  έχω ένα μεγάλο πρόβλημα… Όλοι νομίζουν ότι κάνω πλάκα! Δυσκολεύομαι να τους πείσω ότι στο εξωτερικό κυκλοφορεί ένας τύπος ζάχαρης που τον συνιστούν οι διαιτολόγοι για αδυνάτισμα, δεν έχει καθόλου θερμίδες, δεν χαλάει τα δόντια και μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και από διαβητικούς. Και όμως, υπάρχει! Και το όνομα αυτής, Στέβια!…Image

Η στέβια κατάγεται από την Ν. Αμερική, και πιο συγκεκριμένα από τα σύνορα Βραζιλίας-Παραγουάης. Ανακαλύφθηκε αρχικά από τους Ισπανούς εξερευνητές οι οποίοι όταν γύρισαν στην πατρίδα τους μιλούσαν για ένα γλυκό φυτό με χωνευτικές ιδιότητες. Οι τοπικές φυλές Ινδιάνων την θεωρούσαν θεραπευτικό και διατροφικό θησαυρό. Το 1971 μια ιαπωνέζικη εταιρία έβγαλε για πρώτη φορά στην αγορά, γλυκαντικό από στέβια. Σήμερα το γλυκό βότανο έχει κερδίσει σε ποσοστό 50% την αγορά της Ιαπωνίας και χρησιμοποιείται ευρέως σε όλη την ανατολική Ασία. Επίσης καταναλώνεται αρκετά σε Καναδά και ΗΠΑ. Πρόσφατα επετράπη η χρήση του σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία και αυτό αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα την ζήτηση. Στη χώρα μας, καλλιεργείται, προς το παρόν, δοκιμαστικά.

ImageΗ άξια διάδοχος
Εναλλακτικά γλυκαντικά υπάρχουν πολλά. Ξυλιτόλη, σακχαρίνη, ασπαρτάμη κ.ο.κ… Ποιος είναι ο λόγος που έχει γίνει τόσος ντόρος σχετικά με την στέβια; Η ασπαρτάμη και η σακχαρίνη είναι τεχνητές, μη θρεπτικές ουσίες. Η ξυλιτόλη, είναι μεν φυσική ουσία που υπάρχει σε αρκετά φυτά (καλαμπόκι, βρώμη, μούρα κτλ) αλλά μπορούμε να την πάρουμε όμως μόνο αν τα επεξεργαστούμε βιομηχανικά.
Η στέβια διαφέρει, βασικά γιατί είναι πολύ απλά ένα βότανο με γλυκά φύλλα, ένα φυσικό γλυκαντικό με πλούσια διατροφική αξία. Είναι πολύ πρακτική στην χρήση της, καθώς τα φύλλα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική όπως π.χ. ο μαϊντανός! Ξερά ή χλωρά, αλεσμένα, τριμμένα. Η επεξεργαμένη στέβια είναι λευκή και κρυσταλλική, όπως η κοινή ζάχαρη. Δεν έχει πρόβλημα στις υψηλές θερμοκρασίες, γι΄ αυτό χρησιμοποιείται άνετα στην ζαχαροπλαστική, σε αντίθεση με την συνθετική ασπαρτάμη. Ακόμα και τα υπολείμματα από τα επεξεργασμένα φύλλα στέβιας είναι χρήσιμα, καθώς μπορούν να καταναλωθούν ως ζωοτροφή. Το γλυκό αυτό βότανο έχει επίσης πλούσια διατροφική αξία, όπως είχαν καταλάβει αιώνες πριν, οι Ινδιάνοι. Είναι πλούσιο σε χλωροφύλλη, χρησιμοποιείται ως χωνευτικό και καταπολεμά την τερηδόνα. Βοηθά τους υπερτασικούς και μπορεί να καταναλωθεί άφοβα από τους διαβητικούς. Έρευνες έχουν δείξει ότι η στέβια, μεταξύ άλλων, διαθέτει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

ImageΈνας γλυκός πόλεμος
Αν ψάξει κανείς λίγο παραπάνω το θέμα, θα ανακαλύψει ότι η κατανάλωση της στέβιας δεν είναι ελεύθερη παντού! Ο λόγος είναι ότι οι Οργανισμοί Υγείας σε κάθε χώρα αξιολογούν διαφορετικά τις έρευνες που έχουν γίνει γύρω από αυτό το άγνωστο φυτό. Κάποιοι είναι περισσότερο και κάποιοι λιγότερο καχύποπτοι για τις πολλές ευεργετικές του ιδιότητες. Στην Αμερική για παράδειγμα απαγορεύτηκε η κατανάλωση της το 1990 και επετράπη ξανά πριν ένα χρόνο. Στο Χονγκ Κονγκ και την Σιγκαπούρη παραμένει επισήμως απαγορευμένη. Κάποιες ενδείξεις ότι η κατανάλωση της στέβια προκαλεί παρενέργειες σε πειραματόζωα είναι η αιτία που η Ε.Ε. διστάζει να εκδώσει επίσημη άδεια παραγωγής και κατανάλωσης, παρόλο που όλα δείχνουν ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να το κάνει.
Παρόλο που οι ειδικοί δεν μπορούν να αποφασίσουν, η πραγματικότητα έχει αποδείξει ότι η κατανάλωση στέβιας είναι εντελώς ακίνδυνη, καθώς στην Ιαπωνία εδώ και 30 χρόνια και δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα παράπονο. Οι υπέρμαχοι της στέβιας, πιστεύουν ότι γίνεται ένας πόλεμος γύρω από το «μαγικό φυτό της χιλιετίας», όπως το χαρακτηρίζουν. Πράγματι η επίσημη είσοδος της στέβιας στην παγκόσμια αγορά αναμένεται να προκαλέσει έντονες ανακατατάξεις στην? γλυκιά βιομηχανία. Έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει το 30-40% της αγοράς γλυκαντικών, κάτι που έγινε ήδη στην Ιαπωνία.

ImageΣτέβια made in Greece
Η καλλιέργεια της στέβιας έχει ξεκινήσει πειραματικά, σε διάφορες περιοχές, εδώ και 4 χρόνια. Τις μελέτες κάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το κλίμα και το έδαφος της χώρας μας είναι τα πλέον κατάλληλα για την καλλιέργεια της. Η μοναδική διαφορά είναι ότι οι καλλιέργειες εδώ χρειάζονται συχνό πότισμα, ενώ στην Παραγουάη, λόγω των συχνών βροχοπτώσεων, δεν ποτίζονται σχεδόν ποτέ. Η παραγωγή της στέβια είναι εύκολη, δεν έχει πολλούς παρασιτικούς εχθρούς και το κυριότερο; Μοιάζει με την παραγωγή καπνού. Έτσι, εφόσον η δοκιμαστική καλλιέργεια πετύχει στην Ελλάδα, σκοπός είναι να αντικαταστήσει τις καπνοκαλλιέργειες και να δώσει εκ νέου δουλειά στους αγρότες. Το καθαρό κέρδος ανά στρέμμα, σύμφωνα με τους γεωπόνους υπολογίζεται στα 300 ευρώ, γι΄ αυτό υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από όλους τους παραγωγούς. Το Αγρίνιο, η Λαμία, η Καρδίτσα, τα Γιαννιτσά είναι μερικές από τις περιοχές που έχουν ενημερωθεί και είναι έτοιμες να ξεκινήσουν την καλλιέργεια. Το μόνο που μένει είναι η επίσημη άδεια της Ε.Ε. , ώστε να μπει και στην δικιά μας καθημερινότητα η γλυκιά στέβια!

Πηγη: http://biostevia.gr/

Image

Πληροφορίες ενος …Προϊόντος
Είναι 150 έως και 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, το ίδιο γλυκιά με τις συνθετικές γλυκαντικές ουσίες αλλά με σχεδόν μηδέν θερμιδική περιεκτικότητα. Οι μεγαλύτεροι χρήστες της στεβιοσίδης είναι η βιομηχανία τροφίμων, ποτών, ζαχαροπλαστικής και η φαρμακευτική βιομηχανία, αφού η ουσία υποκαθιστά τη ζάχαρη για τους διαβητικούς.

Η Στέβια έχει επιπλέον ιδιότητες όπως αντιυπερτασικές, αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές ενώ είναι προληπτικό της τερηδόνας, ρυθμιστής ζαχάρου στο αίμα, καρδιοτονωτικό, επουλωτικό, περιποιητικό δέρματος.

Στέβια Λευκή Σκόνη Στεβιοσιδίου 50gr.

Τιμή: €15.90

Βάρος Προϊόντος: 0.050 Kg

Share this:

  • Twitter
  • Facebook

Μου αρέσει αυτό:

Μου αρέσει! Φόρτωση...

Σχετικά

Σχολιάστε Ακύρωση απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Gravatar
Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Ακύρωση

Σύνδεση με %s

Η συνωμοσία της … ζάχαρης!
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ

  • εδώ δείχνει πόσοι επι-σκέφτηκαν το blog μας. δε μετράει κάθε "κλικ" "κλακ" που κάνεις. είσαι ο :

    • 949.487 hits
  • Συνουσία σημαίνει να κλωτσάς το θάνατο στο κώλο ενώ τραγουδάς (HENRY CHARLES BUKOWSKI)

  • Posy by Tatsuya Matsui

  • ΠΟΛΙΤΗΣ των ΧΑΝΙΩΝ

  • ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG…

Blog στο WordPress.com.
  • Follow Ακολουθείτε
    • glossitses
    • Already have a WordPress.com account? Log in now.
    • glossitses
    • Προσαρμογή
    • Follow Ακολουθείτε
    • Δημιουργία λογαριασμού
    • Σύνδεση
    • Αντιγραφή συντόμευσης συνδέσμου
    • Αναφορά περιεχομένου
    • View post in Reader
    • Manage subscriptions
    • Σύμπτυξη μπάρας
Αρέσει σε %d bloggers: