MΠANANIA !!!

Posted: Απρίλιος 1, 2012 in ΠΟΛΙΤΙΚ
Ετικέτες:

Ώρα, να παρέμβει, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

 Δήλωση ντροπής από 3 υπουργούς:

«Χάθηκαν τα στοιχεία για το γερμανικό χρέος στην Ελλάδα»

Οι πρωτάκουστοι κυβερνητικοί χειρισμοί για το γερμανικό χρέος προς την Ελλάδα εγείρουν πλέον ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ αξιοπιστίας για 3 υπουργούς,Image

Δήμα, Σαχινίδη, Παπαιωάννου και τον πρώην Β.Βενιζέλο.

Την πρώτη φορά, δεν εμφανίστηκαν (με φθηνές δικαιολογίες) στη Βουλή.

Όπου και θα απαντούσαν, σε ζωντανή σύνδεση, στις ερωτήσεις των βουλευτών για το ανοικτό γερμανικό θέμα.

Τη δεύτερη, δεν κρύφτηκαν. Εμφανίστηκαν.

Έπεσαν τσιμέντα και προσωπεία…

Όταν τόλμησαν να πουν ότι ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ τα έγγραφα απόδειξης για τα κατοχικά δάνεια και τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Στην πρώτη περίπτωση, που κρύφτηκαν οι τρεις άγγιξαν τα όρια εσχάτης προδοσίας.

Στην δεύτερη, που εμφανίστηκαν άγγιξαν την πράξη εσχάτης προδοσίας.

Γιατί, δεν είναι απλώς ανήθικο, είναι πέρα για πέρα δόλιο, μετά από συνεχή διετή πίεση να μιλήσουν για το θέμα, ξαφνικά απαντούν, χωρίς ντροπή, ότι χάθηκαν αρχεία και φάκελοι.

Τόσο απλά. Σαν να έχασαν το πρόγραμμα της ταινίας που ήθελαν να δουν. Νισάφι.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

Δεν σηκώνει παιχνίδια λέξεων. Υπεκφυγές…

Τώρα, το λόγο έχει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Θα πρέπει να κάνει αμέσως, αυτό που δεν έκαναν, ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ οι 4 υπουργοί, νυν και πρώην.

Ο εισαγγελέας θα πρέπει να ξεκινήσει ο ίδιος την έρευνα.

Να την φθάσει μέχρι την αλήθεια. Την ΑΠΟΛΥΤΗ αλήθεια!

Που χρειάζονται όσο τίποτα άλλο αυτές τις ώρες οι απελπισμένοι Έλληνες πολίτες.

Επ’ ευκαιρία, καλά θα κάνει ο Σ. Δήμας να είναι περισσότερο προσεκτικός.

Εντάξει, του έφτιαξαν οι διπλωμάτες τα όσα είπε, τις γνωστές ανώδυνες δηλώσεις που δεν λένε ποτέ τίποτα,

Αλλά όταν φτάνει να λέει ότι θα πρέπει να γίνει τώρα μία συντονισμένη προσπάθεια συγκέντρωσης όλων αυτών των στοιχείων που τεκμηριώνουν το ελληνικό δικαίωμα, συλλαμβάνεται ως εντελώς αδιάβαστος!!!

Δεν του είπε κανένας ότι ο πλήρης στοιχείων και αποδείξεων τεκμηριωμένος ελληνικός φάκελος (που άκουσον-άκουσον, σήμερα έχει χαθεί) δικαιώθηκε ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ από ισάριθμες μεταπολεμικές Διεθνείς Διασκέψεις Ρώμης, Παρισιού, Λονδίνου. (Στο αρχείο αυτής της ιστοσελίδας υπάρχουν σχεδόν όλα τα επίσημα έγγραφα για το γερμανικό χρέος)

Δεν καταλαβαίνει με τα όσα λέει…

Ότι το μόνο που χρειάζεται να τεκμηριώσει είναι το γιατί τα λέει!..

Προ ημερών έγραψα :  

Η κυβέρνηση αγγίζοντας τα όρια πράξης εσχάτης προδοσίας…

ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΥΦΘΗΚΕ(!!!!)

Δεν παρουσιάστηκε στη Βουλή για να απαντήσει (με φθηνές δικαιολογίες) για το μείζον θέμα του γερμανικού χρέους προς την Ελλάδα (κατοχικά δάνεια, πολεμικές αποζημιώσεις) που το σημερινό ύψος του ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ  ΚΑΙ ΤΑ 100 δις. ευρώ.

Ποσό υπερπολύτιμο.

Αυτόματης διάσωσης των Ελλήνων πολιτών από τη γερμανική μπότα κατοχής. Που του πίνει αίμα και αξιοπρέπεια.

Αυτόματης διάσωσης της Πατρίδας από τα νύχια στυγνών δανειστών.

Που θέλουν με τη βία των δανείων ψευτοσωτηρίας να της πάρουν Παρθενώνα και Αιγαίο.

Να ρίξουν (από ιστορικό κόμπλεξ) στην καταισχύνη την υπέρλαμπρη απειροσέλιδη Ιστορία της.

Αγγίζει τα όρια εσχάτης προδοσίας η μεθόδευση Βενιζέλου να μην παρουσιαστεί στη Βουλή…

Ποιο ολέθριο τετελεσμένο φοβάται;

Ποια υπογραφή τρέμει;

Ας το καταλάβουν. Βενιζέλος και Δήμας θέλουν δεν θέλουν θα απαντήσουν :

Έχει παραιτηθεί η Ελλάδα από τα 100 δις. ευρώ του γερμανικού χρέους που τη σώζουν, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

 Προχθές έσκασε «βόμβα»  πρωτοφανούς θράσους :

«Εξαφανίστηκε κάθε στοιχείο από το υπουργείο Οικονομικών και από την Τράπεζα της Ελλάδας που να τεκμηριώνει τις καταστροφές που προκάλεσε η γερμανική κατοχή στη χώρα, το αναγκαστικό δάνειο και η κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών»!

Αυτό τόλμησε και είπε ο υπουργός Οικονομικών -και ευρισκόμενος σε αγαστή συνεργασία με τους Γερμανούς για τα Μνημόνια κλπ.- Φ.Σαχινίδης στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το θέμα στην αρμόδια επιτροπή!

«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο στο υπουργείο Οικονομικών ούτε για το δάνειο ούτε για τις αποζημιώσεις. Δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία.

Ρώτησα να με ενημερώσουν οι υπηρεσίες αν υπάρχουν κάποια στοιχεία για τις απαιτήσεις της Ελλάδας, αλλά δεν προέκυψε κάτι.

Κάποτε υπήρχε ένα τμήμα και ένα αρχείο που αφορούσε πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω πρόσβαση και το αναζητώ. Θα θέσω υπ’ όψιν σας κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο», είπε στους βουλευτές.

Και σα να μη φτάνει η κοροϊδία αυτή ήρθε «καπάκι» και η Τράπεζα της Ελλάδας για να κάνει αβάντα στον προϊστάμενο υπουργό Οικονομικών: Ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Παπαδάκης είχε δηλώσει προσφάτως στην Βουλή ότι η ΤτΕ «δεν διαθέτει τα πρωτότυπα στοιχεία για το δάνειο, τα οποία προφανώς βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών». Τα οποία στοιχεία όμως από το Οικονομικών έχουν… εξαφανιστεί!

Το θέμα είναι ποιος δουλεύει ποιον… Και καλά κάνουν και μας συμπεριφέρονται οι ξένοι όπως μας συμπεριφέρονται, αφού βρίσκουν προδότες που εξαφανίζουν ολόκληρα αρχεία τέτοιων κολοσσιαίων θεμάτων.

Εν προκειμένω πρόκειται για τεράστιο εθνικό σκάνδαλο και κατ’ ελάχιστον θα πρέπει να απαιτηθούν ποινικές ευθύνες.

Τι θα πει: «Κάποτε υπήρχε ένα τμήμα και ένα αρχείο που αφορούσε πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω πρόσβαση και το αναζητώ. Θα θέσω υπ’ όψιν σας κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο» κύριε υπουργέ των Οικονομικών; Τι είναι τα πολεμικά αρχεία και τα αρχεία της καταστροφής μιας ολόκληρης χώρας που χάνονται και δεν βρίσκονται; Λογαριασμοί της ΔΕΗ ή αναμνηστικές φωτογραφίες;

Δεν ντρέπονται καθόλου να τα λένε αυτά στη Βουλή; Υπάρχει και ένα όριο στην ξεφτίλα.

Καλύτερα να μας πουν ευθέως ότι εκλάπησαν από πράκτορες των Γερμανών που φόρτωσαν σε μια νύχτα σε ένα φορτηγό τα στοιχεία ή ότι ζητήθηκαν από τη Γερμανία εκβιαστικά και παραδόθηκαν. Αλλά όχι ότι «Κάποτε υπήρχε ένα αρχείο, αλλά και αυτό έχει χαθεί»!

Δεν αισθάνονται ντροπή για το πάνω από 1 εκατομμύριο νεκρούς που είχε η χώρα στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ;

Πώς μπορούν να κοιμούνται τα βράδια; Πώς μπορεί να ξεστομίσει κάτι τέτοιο κάποιος που έχει ονομαστεί «υπουργός Οικονομικών» από το ελληνικό κράτος και έχει εκλεγεί βουλευτής από τους Έλληνες πολίτες;

Και κατόπιν αυτών τι σημασία έχει που ο υπουργός Εξωτερικών Σ.Δήμας που υποστήριξε ότι «Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει»;

Πώς θα διεκδικήσει αφού έχει εξαφανιστεί το αρχείο τόσο των γερμανικών καταστροφών, όσο και της επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου καθώς και των αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν; Γιατί δεν ρώτησε τον Φ.Σαχινίδη, πού είναι το αρχείο; Μήπως το φόρτωσαν σε τρένο και το έστειλαν στη Γερμανία πριν υπογράψουν το Μνημόνιο όπως έκαναν με τους Έλληνες Εβραίους οι Γερμανοί;

Όλα αυτά τα απίστευτα στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εξωτερικών & Άμυνας της Βουλής. Το αστείο είναι ότι ο Σ.Δήμας υποστήριξε ότι «για την διαμόρφωση ολοκληρωμένης εικόνας χρειάζεται περαιτέρω μελέτη όλων των στοιχείων και αξιολόγηση».

Ποιων στοιχείων; Αυτών που εξαφάνισαν οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους (εκτός και αν πιστεύουν ότι τα πήραν κάποιοι άλλοι) ;

Αλλά από την έρευνα που έκανε το defencenet.gr, προέκυψε ότι τα αρχεία δεν ήταν ένα, αλλά τρία: Ένα στο υπουργείο Εξωτερικών, ένα στο υπουργείο Οικονομικών και ένα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Εξαφανίστηκαν και τα τρία;

Πώς λέει ο Παπαδάκης ότι το αρχείο είναι στο υπουργείο Οικονομικών; Επί διοικήσεως Λουκά Παπαδήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος, όταν του είχε ζητήσει αντίγραφο από το αρχείο ο Μ.Γλέζος, ο Λ.Παπαδήμος δεν αρνήθηκε την ύπαρξή του, αλλά απάντησε ότι «Χρειάζομαι την έγκριση της κυβέρνησης για να σας το δώσω»!

Το πιο φοβερό είναι ότι σήμερα βρισκόντουσαν στην κοινή συνεδρίαση και οι τρεις κάτοχοι των αρχείων: Υπουργείο Εξωτερικών, Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος. Και οι δύο είπαν ότι δεν το έχουν και το Εξωτερικών διά του Σ.Δήμα δεν είπε το αντίθετο. Άρα;

Και βέβαια ο Σ.Δήμας μιλώντας για λογαριασμό των Γερμανών είπε ότι «Είναι προσβλητικό να συγκρίνεται η σημερινή Γερμανία με την ναζιστική Γερμανία. Όσο προσβλητικό είναι και να ακούγονται φωνές που λένε να πουληθούν τα νησιά και η Ακρόπολη».
Μα οι ίδιοι οι Γερμανοί βουλευτές τα λένε αυτά για τα νησιά και την Ακρόπολη, δεν τα λέμε εμείς…

πηγή: defencenet.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s