– ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ ? – ΜΠΑ ! CARPUCCINO

Posted: 25 Μαΐου, 2012 in ΡΟΔΕΣ & ΤΣΟΝΤΕΣ
Ετικέτες:

ImageΒρετανοί μηχανικοί κατασκεύασαν αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά με… κόκκους καφέ!!!
Πιο συγκεκριμένα, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, Βρετανοί μηχανικοί έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για οχήματα που κινούνται με οργανικά απόβλητα, κατασκευάζοντας ένα αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά με…κόκκους καφέ.
Ένα τροποποιημένο Rover SD1 έπιασε τα 106km/h, κάνοντας σκόνη το προηγούμενο ρεκόρ των 75km/h που είχε πετύχει μια αμερικανική ερευνητική ομάδα με ένα όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσε σβώλους από ξύλο, ως καύσιμα.Image
Οι Βρετανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον μηχανικό Μάρτιν Μπέικον, πέτυχαν να μετατρέψουν τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ σε ενέργεια.
Δεν είναι το πρώτο αυτοκίνητο που αξιοποίησε τον καφέ ως καύσιμο, αλλά είναι το πιο γρήγορο.
Ο καφές καίγεται όπως τα κάρβουνα και τα παραγόμενα αέρια, αφού καθαριστούν μέσα από ειδικά φίλτρα, διοχετεύονται στην μηχανή.
Φανταστείτε που θα ανέβει η τιμή του καφέ αν τελικά αποτελέσει μελλοντικά καύσιμο σε αυτοκίνητα;

ImageΤο Volkswagen Scirocco του 1988 θα κάνει τη διαδρομή  Manchester – Λονδίνο, έχοντας σαν καύσιμο  καφέ! To όνομα του είναι Carpuccino! Η κατανάλωση του σε καφέ είναι αντίστοιχη 56 φλυντζανιών εσπρέσσο ανά μίλι! Για το ταξίδι θα χρησιμοποιηθούν 70 κιλά καφέ που στο σουπερμάρκετ κοστίζουν από 13 έως 26 £, ανάλογα με την τιμή και την ποιότητα του καφέ. Ο καφές θα είναι πικρός Imageκαθώς το συνολικό κόστος θα φθάσει τις £910 εως £1,820, δηλαδή 50 φορές περισσότερο από όσο κοστίζει αν το ταξίδι γίνει με βενζίνη.
Το project είναι του BBC1 και έχει σαν σκοπό να συμμετάσχει στην έκθεση Big Bang στο Manchester με σκοπό να αποδείξει πως μπορούν να κινηθούν τα οχήματα και με άλλου είδους καύσιμα εκτός από το πετρέλαιο και τη βενζίνη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s