Πόσιμο νερό από ανεμογεννήτρια

Posted: 30 Μαΐου, 2012 in ΟΙΚΟ+ΛΟΓΙΚΑ
Ετικέτες:

Μία νέας τεχνολογίας ανεμογεννήτρια που παράγει ενέργεια και νερό ταυτόχρονα, ενώ έχει ισχύ 30 KW, ανέπτυξε η εταιρεία «Eole Water».ImageΣε μια εποχή που ακόμα τουλάχιστον 150 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο ζουν σε απομονωμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε πόσιμο νερό, ο στόχος του να τους παρέχεται με κάποιο τρόπο το πολύτιμο γι΄αυτούς αγαθό, είναι κάτι παρά πάνω από σημαντικό για την επιβίωση τους. Κι εδώ είναι η τεχνολογία που έρχεται να βοηθήσει σ΄αυτό.

Η «Eole Water» είναι η εταιρεία που ανέπτυξε την ανεμογεννήτρια που εκτός από την παραγωγή ηλεκτρισμού, είναι ικανή παράλληλα να παράγει και πόσιμο νερό, συμπυκνώνοντας τον αέρα.
Στο μπροστινό τμήμα της ανεμογεννήτριας υπάρχουν αεραγωγοί μέσω των οποίων εισέρχεται ο αέρας και ακολούθως θερμαίνεται από μία γεννήτρια για την παραγωγή ατμού.
Στη συνέχεια ο ατμός περνά από ένα συμπιεστή που δημιουργεί υγρασία και η υγρασία συμπυκνώνεται και συλλέγεται. Το νερό αφού παραχθεί οδηγείται μέσω αγωγών σε δεξαμενές αποθήκευσης όπου καθαρίζεται μέσα από φίλτρα.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι υπό δοκιμή στο Αμπού Ντάμπι από τον Οκτώβριο και είναι υπεύθυνη για την παραγωγή 500 με 800 λίτρων καθαρού νερού σε ημερήσια βάση από τον αέρα της ερήμου.
Η ανεμογεννήτρια θεωρείται ιδανική για περιοχές που βρίσκονται εκτός δικτύου υδροδότησης όπως ερημικές τοποθεσίες καθώς μπορεί να παράγει νερό σε μεγάλες ποσότητες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s