Ανεμογεννήτρια Makani Power

Posted: 28 Ιουνίου, 2012 in ΟΙΚΟ+ΛΟΓΙΚΑ, ΠΙΣΤΙΜΗ
Ετικέτες: ,

Παράγει ενέργεια πετώντας…ImageΑνεμογεννήτρια που δεν έχει ιστό, είναι κατασκευασμένη με υλικά κατά 90% λιγότερα από αυτά μιας συμβατικής ανεμογεννήτριας, κάνοντας κύκλους στον άερα, ακόμα και σε μεγάλο υψόμετρο και παράγει ανανεώσιμη ενέργεια.
Οι δοκιμές της ιπτάμενης ανεμογεννήτριας της Makani Power είναι συνεχής και δεν αφορούν μόνο τις χερσαίες περιοχές αλλά και την ανοικτή θάλασσα.
Το συγκεκριμένο μοντέλο ανεμογεννήτριας μπορεί να πετάει σε ύψος από 800 έως 1950 πόδια από το έδαφος.ImageΤα υλικά κατασκευής της είναι απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον και ο στροβιλισμός της μοιάζει με την κίνηση ενός ανεμόμυλου.
Η ενέργεια που παράγει, σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής και σχεδιασμού είναι κατά 50% φθηνότερη από το κόστος της παραγωγής ενέργειας των συμβατικών ανεμογεννητριών.
Ακόμη και σε χαμηλό αιολικό δυναμικό η ανεμογεννήτρια της δίνει καλύτερες επιδόσεις και μπορεί να παράγει περίπου 50% περισσότερη ενέργεια από ό, τι ένα συμβατικός στρόβιλος της ίδιας ονομαστικής ισχύς.
Η αμερικάνικη ανεμογεννήτρια βγαίνει σε τρείς τύπους, με ονομαστική ισχύ 30kw, 600kw και 5 MW.
H καινοτόμα ανεμογεννήτρια, διαθέτει υβριδικούς ρότορες που επιτρέπουν την παραμονή της ανεμογεννήτριας στον αέρα ακόμα κι όταν εξασθενήσουν σημαντικά οι άνεμοι.

Δε’ιτε επίσης:

Το πρώτο νυχτερινό εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s