Ο ήχος της βροχής στη Kunsthofpassage της Δρέσδης

Posted: 23 Ιουλίου, 2012 in MUZIQ
Ετικέτες:

H Δρέσδη, είναι μια μικρή Γερμανική πόλη που, παρά τις ζημιές που υπέστη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει να επιδείξει πολλά σημαντικά παραδείγματα Μπαρόκ και Ροκοκό αρχιτεκτονικής. Επιπλέον, σήμερα είναι μία από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον πόλεις της Ευρώπης, που βασίζεται σε ανακυκλώσιμες μορφές ενέργειας και περίπου το 60% του αστικού ιστού της αποτελείται από πράσινο.
ImageΤο 1999 η αρχιτέκτων Heike Bottcher, ανέλαβε το project της αναστήλωσης του Kunsthofpassage, μιας σειράς από πέντε εσωτερικές αυλές που επικοινωνούν μεταξύ τους και όπου στεγάζεται μια σειρά από καταστήματα και χώρους αναψυχής.ImageΗ πιο γνωστή από αυτές είναι  Η Αυλή Των “Στοιχείων Της Φύσης” αφού  η εικόνα της εγκατάστασης που εμπνεύστηκαν οι καλλιτέχνες Annette Paul, Christopher Rossner και Andre Temple έχει δημοσιευτεί επανειλημμένα στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μια σειρά από περίτεχνους αγωγούς απορροής ομβρίων υδάτων που είναι σχεδιασμένοι ώστε να παίζουν με το νερό της βροχής παρατείνοντας την διαδρομή που κάνει μέχρι να φτάσει στην γη.

ImageΤο νερό που συγκεντρώνεται σε μια δεξαμενή στην στέγη κατεβαίνει μέσα από ένα πολύπλοκο εικαστικό δίκτυο σωληνώσεων που μορφολογικά παραπέμπει σε μουσικά όργανα. Στην πραγματικότητα, και ενδεχομένως προς απογοήτευση πολλών, όταν βρέχει δεν ακούγεται μελωδική μουσική αλλά μια σειρά από μικρές παραμορφώσεις στην ένταση και τον ήχο της βροχής ανάλογα με το υλικό, την διάμετρο του σωλήνα και το σημείο που στέκεται ο παρατηρητής.

ImageImage
Ηκάθε μια από τις διαδοχικές αυλές έχει το δικό της χαρακτήρα και όνομα: “Η Αυλή Των Μυθικών Τεράτων“, “Η Αυλή Των Φώτων“, “Η Αυλή Των Μεταμορφώσεων“,  και τέλος “Η Αυλή Των Ζώων“.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s