Η σοκαριστική αλήθεια για το γάλα

Posted: 22 Σεπτεμβρίου, 2012 in ΟΙΚΟ+ΛΟΓΙΚΑ, ΦΑΕ ΠΙΕ
Ετικέτες: ,

ImageΗ χειρότερη πηγή ασβεστίου

Μήπως αυτό σημαίνει ότι μα έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο;

Φυσικά όχι. Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο

Μόνο στο ωμό γάλα το ασβέστιο είναι εύκολα απορροφήσιμο. Από την άλλη ωστόσο είναι αδύνατο να βρεις ωμό φρέσκο μη παστεριωμένο γάλα.

Το ένζυμο φωσφατάση που βρίσκεται στο ωμό γάλα είναι αυτό που κάνει το ασβέστιο εύκολα απορροφήσιμο . Δυστυχώς η φωσφατάση, καταστρέφεται εντελώς κατά την διάρκεια της διαδικασίας της παστερίωσης.

Χιλιάδες εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι εκείνοι που πίνουν 3 – 4 ποτήρια γάλα την ημέρα, έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα. Αυτό είναι άσχημα νέα για εκείνους που ενδιαφέρονται για την υγεία των οστών τους και που πίστευαν ότι το γάλα ήταν μια εύκολη λύση στο πρόβλημα αυτό.

Στην πραγματικότητα, η καλύτερη πηγή ασβεστίου για τον άνθρωπο είναι στα φρούτα και τα λαχανικά που τρώτε.

Και υπάρχουν άλλες πηγές για ασβέστιο που ξεπερνούν πολύ κάθε τι που μπορείς να βρεις στο γάλα.

Η κράμβη, το γογγύλι, τα πράσινα λάχανα και άλλα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι όλα άριστες πηγές απορροφήσιμου ασβεστίου. Η κράμβη έχει 200 mg ανά φλιτζάνι μαγειρεμένα, τα πράσινα λάχανα ανεβαίνουν στα 300 mg και τα πράσινα από τα γογγύλια περιέχουν 450 mg.

Κατεργασμένο γάλα και καρδιά

Άσχημα νέα. Η διαδικασία της ομογενοποίησης δημιουργεί το ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση ξανθίνης (xanthine oxidate) που καταστρέφει τις αρτηρίες σας και να συμβάλλει στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και τη δημιουργία της αρτηριακής πλάκας.

Ομογενοποιημένο γάλα και σταθεροποίηση

Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του ομογενοποιημένου γάλακτος, το γάλα «σταθεροποιείτε» με τοξικές ουσίες από πολλά γαλακτοκομεία. Για να προσδιορίσετε αν το γάλα που αγοράζετε είναι σταθεροποιημένο, δοκιμάστε αυτό το εύκολο τεστ. Ρίξτε λίγο γάλα σε ένα ποτήρι και αφήστε το να μείνει έξω από το ψυγείο. Εάν το γάλα γίνει ξινό, δεν έχει σταθεροποιηθεί. Εάν το γάλα γίνει πικρό, έχει χημικώς σταθεροποιηθεί.

Αυξητική ορμόνη γάλακτος βοοειδών

Για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος, πολλές αγελάδες σήμερα εμβολιάζονται με την αυξητική ορμόνη των βοοειδών (BGH) που προκαλεί λοιμώξεις στους μαστούς τους. Στη συνέχεια, αντιμετωπίζονται με μια μυριάδα αντιβιοτικών και φαρμάκων sulfa. Τα ιχνοστοιχεία των φαρμάκων αυτών βρέθηκαν στο γάλα τους και να καταλήγουν σε εκείνους που ήπιαν αυτό το γάλα.

Ελλείψεις και ασθένειες που έχουν συνδεθεί με το γάλα

Ομογενοποιημένο, σταθεροποιημένο και BFH γάλα έχει συνδεθεί με την έλλειψη σιδήρου, αλλεργίες, διάρροια, παραρρινοκολπίτιδα, κράμπες, κρυολογήματα και γρίπη, διαβήτη, μολύνσεις αυτιών, οστεοπόρωση, άσθμα, δυσκοιλιότητα, χρόνια κόπωση, πονοκεφάλους, ακμή, παχυσαρκία, αρθρίτιδα, ασθένεια του Lou Gehrig, καταρράκτη, αναιμία, γαστρεντερική αιμορραγία, αρτηριοσκλήρωση και άλλες ασθένειες.

Η Βιομηχανία Γάλακτος έχει κάνει καλή δουλειά στην πλύση εγκεφάλου μας στο να πιστέψει ότι το γάλα είναι καλό για εμάς. Δεν είναι αλήθεια.

Εδώ είναι δύο βιβλία που μπορείτε να αγοράσετε που θα τεκμηριώνουν τα παραπάνω:

The Deadly Poison, by Robert Cohen

The Milk Book, by William Campbell Douglas.

Η συνωμοσία του γάλακτος

Γάλα και δυσανεξία της λακτόζης

Σε μια παρουσίαση κάποιων από τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση γάλακτος, δεν θα μπορούσε να λείπει το πιο κοινό από αυτά. Όπως καλά γνωρίζετε, το γάλα είναι μια τροφή που παράγεται από θηλαστικά ζώα για να τρέφουν τα μικρά τους, μέχρι να μπορούν να φάνε την κανονική τους τροφή και για την πέψη του απαιτούνται μια σειρά από ένζυμα, που συνήθως η φύση έχει φροντίσει να υπάρχουν στα νεογνά και στα μικρά των θηλαστικών ζώων. Ο άνθρωπος, για μια ακόμα φορά, παραβιάζει τη φύση και συνεχίζει να το καταναλώνει για όλη του τη ζωή. Βιολογικά όμως δεν είναι κατασκευασμένος να κάνει κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της γης.

Για την πέψη του γάλακτος είναι απαραίτητο ένα ένζυμο, η λακτάση, που διασπά ένα από τα βασικά σάκχαρα που υπάρχουν στο γάλα, τη λακτόζη. Η ικανότητα να παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός το ένζυμο αυτό χάνεται μετά την ενηλικίωση, σε λίγο διαφορετική ηλικία και σε διαφορετικό βαθμό για τον κάθε άνθρωπο.

ImageΑν νοιώθετε συχνά φουσκώματα, έχετε αέρια ή επεισόδια διάρροιας, προσπαθήστε να θυμηθείτε τι είχατε φάει λίγο πριν. Υπήρχαν ανάμεσα στις τροφές που φάγατε γάλα ή γαλακτοκομικά προϊόντα; Δοκιμάστε να τα κόψετε και παρατηρήστε τι γίνεται με τα συμπτώματά σας. Τα παραπάνω απλά συμπτώματα συνήθως είναι μόνο η αρχή. Στη συνέχεια, η ανεπάρκεια της λακτάσης, καθώς προδιαθέτει για ερεθισμό του εντερικού επιθηλίου και τη δημιουργία του συνδρόμου διαπερατού εντέρου, έχει συνδεθεί με ένα πλήθος από άλλα συμπτώματα και παθήσεις που έχουν συσχετισθεί με τα δύο αυτά εντερικά σύνδρομα.

Και κάτι ακόμα, ενδεικτικό της ύπαρξης ενός διατροφικού ιμπεριαλισμού. Έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή η διάθεση των λαών βορειοευρωπαϊκής προέλευσης να επιβάλλουν τον τρόπο ζωής και της κουλτούρας τους, ως τον δυτικό τρόπο ζωής, σε όλους τους λαούς που θέλουν να συμμετάσχουν στην δημιουργία του παγκόσμιου χωριού. Η διάθεση αυτή, σε θέματα διατροφής, θα μπορούσε να εκδηλωθεί σαν η προώθηση της κατανάλωσης κάποιας τροφής που είναι κατάλληλη για τη δική τους γενετική κατασκευή σε όλους τους λαούς, ανεξάρτητα με το αν εκείνοι έχουν το βιολογικό υπόβαθρο για την πέψη της.

Το καλύτερο παράδειγμα για την ύπαρξη αυτού του διατροφικού ιμπεριαλισμού είναι το γάλα. Για τους ανθρώπους που κατάγονται φυλετικά από την Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη, το γάλα είναι μια τροφή που μπορούν να πέψουν, καθώς η ανεπάρκεια της λακτάσης σε αυτούς κυμαίνεται (σύμφωνα με τη μελέτη) σε ποσοστά από 10-20% και 1-5% αντίστοιχα. Για κάποιους άλλους λαούς όπως π.χ. τους Ασιάτες ή του Αφρικανούς, το γάλα είναι μια τροφή που δεν μπορούν να πέψουν και γι’ αυτό όχι μόνο δεν τους ωφελεί, αλλά τους προκαλεί επιπλέον προβλήματα υγείας. Και αυτό γιατί το 90-100% των ενηλίκων Ασιατών και το 97-100% των ενηλίκων Αφρικανών (τα ποσοστά κυμαίνονται σύμφωνα με τις μελέτες) δεν μπορούν να παράγουν επαρκείς ποσότητες λακτάσης. Η ανεπάρκεια αυτή, στην πορεία των αιώνων, με μηχανισμούς φυσικής εξέλιξης οδήγησε στον εξοστρακισμό του γάλακτος από το διαιτολόγιό τους.

Τι ισχύει για τους Έλληνες; Οι Έλληνες ανήκουν στην ομάδα ων μεσογειακών λαών, στους οποίους η ανεπάρκεια της λακτάσης κυμαίνεται, πάντα σύμφωνα με τη μελέτη, από το 60 έως το 90% των ενηλίκων.

Ή, με απλά λόγια, 6 με 9 στους 10 ενήλικους Έλληνες δεν μπορούν να «χωνέψουν» το γάλα. Όταν δε, το πιουν ή φάνε τροφές που το περιέχουν, π.χ. με τη μορφή σάλτσας από κρέμα γάλακτος, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εκδηλώνουν κάποια συμπτώματα ή γενικά αρχίζουν να μην νοιώθουν καλά. Εσείς;

 

αντίλογος

Το γάλα και τα γαλακτοκομικά σαν φάρμακα

Μυζήθρα

Τη μυζήθρα πού γίνεται από το τυρόγαλο (το νερό πού στραγγίζει από το φροσκοπηγμένο τυρί) την έχουν για φάρμακο όσοι υποφέρουν από τη χολή τους, τρώγοντας κάθε μέρα μετά το φαγητό τους από 25-50 δρ. μυζήθρα, αλλά δεν πρέπει η μυζήθρα να είναι παχιά.

Ξυνόγαλο (Οξύγαλα)

Το ξυνόγαλο, που γίνεται από το κοπανισμένο γάλα όταν το αποβουτυρώνουν, το έχουν για το καλύτερο απολυμαντικό φάρμακο του εντερικού συστήματος, οπότε δίνουν στον άρρωστο να πιεί 2-3 ποτήρια του νερού ξυνόγαλο την ημέρα και από το ξυνόγαλο και το στομάχι απολυμαίνεται και τα αέρια φεύγουν. Το ξυνόγαλο ωφελεί στις ζαλάδες, τους πονοκεφάλους, και τη χρυσή (ίκτερο). Το πολύ όμως ξυνόγαλο φέρνει ευκοιλιότητα.

Βούτυρο

Το φρέσκο και ανάλατο βούτυρο το χρησιμοποιούν στην αλλαγή των πληγών από σπυριά ή από εγκαύματα και ιδιαίτερα στον πυοφήτη (στα σπυριά πού βγάζουν τα μικρά παιδιά στο κεφάλι τους και τρέχουν πύο), οπότε βάζουν επάνω στις πληγές ή στα σπυριά βούτυρο, το σκεπάζουν με λαχανόφυλλο ή κισσόφυλλο και το αλλάζουν κάθε 4-5 ώρες.  Το βούτυρο που βγαίνει από το τηγανισμένο χλωρό τυρί, το μεταχειρίζονται σαν αλοιφή στα λιοκάματα (εγκαύματα από τον ήλιο) και στις λειχήνες.

Γάλα

Στους πόνους των ματιών ή των αυτιών των μικρών παιδιών, η μητέρα τους βάζει τη θηλιά (ρόγα) του μαστού της επάνω από το μάτι ή το αυτί του μωρού, πιέζει τη θηλιά και στάζει μέσα στο μάτι ή το αυτί 2-3 σταγόνες γάλα και αυτό γίνεται πρωί και βράδυ επί 2-3 ημέρες. Στους μεθυσμένους δίνουν να πιουν ένα ποτήρι γάλα κρύο για να ξεμεθύσουν. Στις δηλητηριάσεις δίνουν γάλα κρύο για αντίδοτο. Στους φθισικούς και ατούς αναιμικούς δίνουν γάλα γαϊδουρίσιο (όνου) για δυναμωτικό. Στα καψίματα (εγκαύματα) μεταχειρίζονται το κρύο γάλα για αποτελεσματικό φάρμακο κατά τον έξης τρόπο. Βουτούν το καμένο μέρος μέσα σε ένα δοχείο με γάλα κρύο και το αφήνουν επί 4-5 λεπτά της ώρας. ‘Ύστερα αλλάζουν το γάλα αυτό με άλλο κρύο κατά τον αυτόν τρόπον επί μίαν έως δύο ώρες και το έγκαυμα δεν προχωρεί άλλο ο δε άρρωστος ανακουφίζεται από τούς πόνους. Και φουσκάλες να έχει το έγκαυμα, με το κρύο γάλα χάνονται και οψιάζει το μέρος πού κάηκε. Πρέπει όμως ή θεραπεία μας με το γάλα να γίνει πριν περάσουν δυο ώρες το πολύ από την ώρα πού κάηκε ό άνθρωπος. Αν το έγκαυμα είναι σε μέρος του σώματος που δεν μπορεί να βουτηχτή το μέρος αυτό σε γάλα, τότε βουτούν μέσα σε κρύο γάλα ένα μεγάλο κομμάτι βαμβάκι ή ένα πανί βαμβακερό στο γάλα και βάζουν επιθέματα στα εγκαύματα, αλείφοντας αυτό κάθε 3- 5 λεπτά της ώρας ώσπου να καταπραΰνουν οι πόνοι. Το γάλα το κρύο είναι το καλύτερο φάρμακο για τα εγκαύματα και ιδιαίτερα το άβραστο γάλα.

Γιαούρτη (Οξύγαλα πεπηγμένο)

Αλείφουν τα εγκαύματα με γιαούρτη τρεις τέσσαρες φορές την ημέρα για να τραβήξει τη φλόγα και δροσισθεί το καμένο μέρος. Όταν ο άρρωστος έχει πίεση (υπέρταση) κόβει τη γιαούρτη (που είναι πηγμένη σε δοχείο) σε κομμάτια και την αφήνει στο δοχείο αυτό το βράδυ ως το πρωί και το πρωί πίνει ο άρρωστος νηστικός, από το νερό που έβγαλε η γιαούρτι ένα ποτήρι του κρασιού. Αυτό γίνεται τακτικά ώσπου να πέσει η πίεση.

Τυρόγαλο (Υγρό εκ του αποστάγματος του τυροπήγματος)

Τυρόγαλο λέγεται το υγρό (νερό) πού βγαίνει από το φρέσκο τυρί όταν το βάζουν στις τσαντήλες για να στραγγίσει και αυτό

1) το πίνουν φθισικοί (τρία ποτήρια του νερού την ημέρα προ του φαγητού), γιατί παραδέχονται πώς από τα πολλά χόρτα πού τρώγουν τα ζώα, θα βρίσκεται και το χορτάρι πού θεραπεύει τη φθίση αφού όλα τα φάρμακα γίνονται σχεδόν από χόρτα.

2) τυρόγαλο δίνουν και στους μεθυσμένους να πιούν για να ξεμεθύσουν γρήγορα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s