Φεστιβάλ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ». Διοργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού και η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 19,20 & 21 Οκτωβρίου 2012 στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανίων.

Posted: Οκτωβρίου 4, 2012 in ΦΑΕ ΠΙΕ
Ετικέτες:

Γεύσεις, χρώματα και… αρώματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα παρουσιάσει το φεστιβάλ ‘Κερνάμε Ελλάδα’, που διοργανώνεται από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγιάς Χανίων, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας.
Παραγωγοί από περιοχές της χώρας παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων, από γλυκά του κουταλιού μέχρι σαπούνια!
Παράλληλα, ομάδα chef (ανάμεσά τους ο Μιχάλης Ντουνέτας, ο Παναγιώτης Κοκκάλας, ο Ευτύχης Μπλέτσας) θα παρουσιάσουν πιάτα με προϊόντα και συνταγές από όλη την Ελλάδα, ενώ στον χώρο θα υπάρχουν εκπλήξεις και ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον για τους μικρούς επισκέπτες.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του Φεστιβάλ ‘Κερνάμε Ελλάδα’ είναι να προβάλει, να αναδείξει και να δικτυώσει τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα το συγκεκριμένο τριήμερο.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ:
• Φεστιβάλ
Οργανωμένη παρουσίαση των ΠΟΠ & ΠΓΕ προϊόντων της ελληνικής αγοράς
• Γαστρονομία
Επτά θεματικές παρουσιάζοντας εργαστήρια με προϊόντα από 15 περιοχές της Ελλάδας
• Αγροτουρισμός
Συνδυασμός της ψυχαγωγίας με την τοπική ταυτότητα
• Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα
Η πράσινη κουζίνα: μια νέα πραγματικότητα στο τραπέζι μας
• Καινοτομία
Νέα μοντέλα ανάπτυξης βασισμένα στην προστασία του περιβάλλοντος και στις νέες αγροτικές καλλιέργειες
• Δίκτυα Επιχειρηματικότητας
Δράσεις και δικτυώσεις επιχειρήσεων και αγροτών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
• Παιδικά Εργαστήρια
Γνωριμία των μικρών μας φίλων με τα προϊόντα της ελληνικής γης
• Ελληνικό Μπακάλικο
Περιοχές που θα παρουσιάζονται: Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Αττική, Πελοπόννησος, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο, Βόρειο Αιγαίο.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
Για 3 ημέρες θα γίνονται διαγωνισμοί περιοχών, με 25 παρουσιάσεις από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
• 1η Ημέρα
Περιοχές: Ιωάννινα, Πέλλα, Ρέθυμνο, Κεφαλονιά, Λέσβος.
• 2η Ημέρα
Περιοχές: Αρκαδία, Βόλος, Σέρρες, Ξάνθη, Μήλος, Ζάκυνθος, Θάσος, Ηράκλειο, Ικαρία, Χίος.
• 3η Ημέρα
Περιοχές: Ηλεία, Καρδίτσα, Γρεβενά, Ρόδος, Αμοργός, Κέρκυρα, Καστελόριζο, Χανιά, Νάξος, Σαντορίνη.

ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
• Νέα delicatessens
• Ενεργειακά Φυτά
• Ελαιοκράμβη
• Ιπποφαές
• Κενάφ
• Μύρτιλλο
• Ροδιά
• Στέβια
• Τρούφα
• Σαλιγκάρια

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ EVENTS
• Επιστημονικές Ημερίδες
Κάθε ημέρα μία ημερίδα (θέματα Αγροτικά, Τουριστικά κ.λπ.)
• Παρουσίαση Περιοχών
Κάθε ημέρα για 3 ημέρες και διάρκεια περίπου 3 ώρες.

ΤΟΜΕΙΣ
• Τα καλάθια των Περιφερειών
• Προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ
• Βιολογικά προϊόντα
• Παραδοσιακά – τοπικά προϊόντα
• Προϊόντα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης
• Αγροτουρισμός
• Πράσινη ανάπτυξη
• Εταιρίες πιστοποίησης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
• Τοπικά Παραδοσιακά Προϊόντα
• Προϊόντα της ελιάς
• Κρασί
• Τυροκομικά προϊόντα
• Μελισσοκομικά προϊόντα
• Οπωροκηπευτικά
• Βότανα – αρωματικά φυτά
• Προϊόντα κρέατος – Αλλαντικά
• Αποστάγματα
• Ζυμαρικά
• Ζαχαροπλαστική
• Αλιεύματα
• Άλευρα, δημητριακά – Αρτοσκευάσματα.

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
• Γενικοί φορείς που σχετίζονται με την παραγωγή προϊόντων Ποιότητας
• Συνεταιρισμοί
• Εταιρείες τυποποίησης αγροτικών προϊόντων
• Εταιρείες εμπορίας αγροτικών προϊόντων
• Εταιρείες πιστοποίησης και ποιοτικού έλεγχου
• Καταστήματα βιολογικών προϊόντων
• Γυναικείοι Συνεταιρισμοί
• Δημόσιοι Οργανισμοί, Επιμελητήρια, Περιφέρειες
• Δήμοι και Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ EVENT
• Παρουσίαση ελληνικών κρασιών
• Γευσιδοκιμασίες ελληνικών τυριών
• Παρουσίαση ελληνικών αποσταγμάτων
• Γευσιδοκιμασίες ελληνικών συνταγών
• Εργαστήριο παρασκευής γλυκών
• Παραδοσιακά παιχνίδια
• Παρουσίαση μικρών νησιών της Ελλάδας
• Παιδικά εργαστήρια
• Επιστημονικές ημερίδες Νέα delicatessens

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχεις ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/10
5 – 9μ.μ.:
• Παρουσίαση πιάτων με συνταγές της Ελλάδας, συνοδεία τοπικών κρασιών.
• Παρουσίαση γλυκών δημιουργιών της Ελλάδας
7.30 – 8.30 μ.μ.: Εγκαίνια
9 – 10 μ.μ.:
Coctail party με βάση το κρασί

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/10
10 π.μ. – 9 μ.μ.:
• Παρουσίαση πιάτων με συνταγές της Ελλάδας, συνοδεία τοπικών αποσταγμάτων.
• Παρουσίαση παραγωγής παραδοσιακού παγωτού, συνοδευόμενο με γλυκά κουταλιού απ’ την Ελλάδα
• Γευσιδοκιμασίες τυριών
9 – 10 μ.μ.:
Cocktail party με βάση την τσικουδιά

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/10
10 π.μ. – 9 μ.μ.:
• Παρουσίαση πιάτων με τοπικές κρητικές συνταγές
• Παρουσίαση ‘παιδικού πρωινού γεύματος’
• Γευσιδοκιμασίες τυριών
9 μ.μ. – 10 μ.μ.
Coctail party με αποστάγματα απ’ όλη την Ελλάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s