EDITORIAL

… σε γραφη κολαζ (DADA)

Blog είναι οι άνθρωποι που το δημιουργούν και οι άνθρωποι που το διαβάζουν . Όταν υπάρχει φιλοσοφία «fanzine» όπως στο «GLOSSITSES», οι παραπάνω ρόλοι δεν είναι απόλυτα διακριτοί. Το blog μας το αντιλαμβανόμαστε σαν ένα σχολείο χωρίς εμφανείς ρόλους δασκάλων και μαθητών, αλλά με έναν εσωτερικό κανονισμό αυστηρό που στηρίζεται στο κέφι και στο ήθος. Και που φυσικά επιδέχεται κριτικές. Γιατί η κριτική σχετίζεται με την αισθητική και η αισθητική είναι μέρος (το τέταρτο) της φιλοσοφίας. Αυτό σημαίνει ότι η κριτική δεν έχει ανάγκη το οποιοδήποτε έργο για να υπάρξει, είναι σύμφυτη της καθημερινής ζωής. Έτσι δημιουργούμε ένα ιστολόγιο που συνδυάζει την άδολη αγάπη και την όποια  γνώση μας για τις εκφάνσεις της ζωής με ένα αισθητικό άρτιο αποτέλεσμα που στην εποχή της εικόνας (βλέπε Ζαζα Γκαμπόρ) είναι αιχμή του δόρατος απέναντι στις μαϊμούδες του life and style που προσπαθούν να σαρώσουν κάθε αντίσταση του γούστου μας.

Υφιστάμεθα μετάλλαξη.

Μια χώρα που λίγο πριν έσφυζε από ζωή κατάντησε έρημη χώρα. Ο Σεφέρης στον πρόλογο της μετάφρασης της Έκδοσης της Έρημης Χώρας γράφει πως, δυστυχώς, (για κείνον, για πολλούς από εμάς ευτυχώς) την ζωή «δεν την φτιάχνει μόνο ο ποιητής… αλλά και με τρόπο ολωσδιόλου ανεξέλεγκτο και ασύδοτο, ο κινηματογράφος, το ραδιόφωνο, τα τηλέτυπα, τα διάφορα φθηνά ξενόφωνα ή ελληνόφωνα περιοδικά, τα φάρμακα, οι κονσέρβες, οι ρεκλάμες, οι προπαγάνδες κάθε λογής, τα μέσα του πολέμου και της ειρήνης ακόμα και ο στεγνός πολιτικός λόγος που έχει πάθει τέτοιο συμφυρμό ώστε ένα γεγονός που γίνεται στη Σαγκάη ή στη Τεχεράνη να έχει άμεσο αντίκτυπο, όχι στον εγκέφαλο ενός εξαιρετικά διορατικού πολιτευόμενου, αλλά στην καθημερινή ζωή του συνταξιούχου που κοιτάζει το περιβολάκι του στις Κουκουβάουνες.

Γι’ αυτό και γι’ αυτό αποφασίσαμε μέχρις ότου εμφανιστούν στο «εντευκτήριο των εθνοσωτήρων» της Βουλής, ένας σχηματισμός, ή στο τέλος τέλος ένα ζαβολιάρης βουλευτής που θα φοράει πειρατικό καπέλο ή έστω μια κόκκινη μύτη κλόουν για αρχή, εμείς θα μετράμε τον χρόνο μας αντίστροφα. Καλώς ορίσατε λοιπόν στο έτος 2012 π.Χ.

Ευτυχισμένος bloger είναι αυτός που βγάζει άρθρα τα οποία έτσι κι αλλιώς θα διάβαζε. Άρα ποτέ δεν θα πεθάνουμε κουφάλα νεκροθάφτη.

Image

ΣωΣω. εκ των εκδοτών και ουχί εκδιδομένων όπως μας θέλουν.

Σχόλια
  1. Ο/Η Vasilis Caravitis λέει:

    Καλό τα μαγαζάκι σας ωρέ παλλικάρια, αλλά θα ήθελα να ρωτήσετε τους γείτονες και συγχωριανούς σας να δείτε πόσοι απ’ αυτους ξέρουν τι θα πει Editorial! Τι είναι αυτό το καινούριο φρούτο που βλέπουμε σε κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό άρθρο; Γιατί δεν σας κάνει το ελληνικότατο «Κύριο ‘Αρθρο»; Οι πρόγονοί σας δημοσιογράφοι και μάλιστα πολύ σοβαροί, έτσι το έγραφαν. Γιατί πρέπει ο μπαρμπα Μήτσος και η κυρά Παγώνα να ξέρουν τι θα πει editorial για να σας διαβάσουν;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s