στο εργαστήρι του Αερόστατου

Posted: 2 Οκτωβρίου, 2012 in ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ, ΛΟΓΟΣ & ΤΕΧΝΗ
Ετικέτες: ,

Το παιχνίδι – θεατρικό παιχνίδι… είναι πανανθρώπινη γλώσσα.

Κάθε παιδί στη γη, μόνο του και ως μέλος ομάδας, με τη δύναμη της φαντασίας του, μπορεί να ταξιδέψει ως τα άκρα του σύμπαντος.  Έχει εξερευνήσει μυστικές σπηλιές, έχει ανέβει στο κατάρτι ενός πλοίου αγναντεύοντας τις ανοιχτές θάλασσες, έχει πετάξει με ένα σμήνος πουλιά πάνω από τα σύννεφα, έχει συνομιλήσει με πεταλούδες, έχει την ικανότητα να  μεταμορφωθεί σε ότι οι εσωτερικές του ανάγκες ζητούν.

Ο στόχος μας είναι μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, να  καλλιεργήσουμε τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, να διευκολύνουμε την επικοινωνία, και την ελεύθερη έκφραση του ψυχικού του κόσμου.

Το ¨εργαλείο¨ που χρησιμοποιείται για την επίτευξη του σκοπού  αυτού, είναι η δραματοποίηση παραμυθιών, μύθων και θρύλων, η αναπαράσταση και μίμηση ρόλων και χαρακτήρων, μέσα από  διαδικασία, ατομικού η ομαδικού αυτοσχεδιασμού και πειραματισμού.

Η  συμμετοχή των σύγχρονων παιδιών στον ταχύτατα μεταλλασσόμενο κόσμο μας θα εξαρτηθεί από την ικανότητα τους να παίζουν και να λειτουργούν με διαφορετικές αναπαραστάσεις, γλώσσες, κουλτούρες, ιδέες και ανακαλύψεις

Η Ευτυχία Αλυγιζάκη είναι δασκάλα σε δημοτικό σχολείο και πραγματοποίησε επταετής σπουδές ως εκπαιδευόμενη και στην συνέχεια ως εμψυχώτρια , στη σχολή θεατρικού παιχνιδιού του Λάκη Κουρεντζή.

Τα μαθήματα του θεατρικού παιχνιδιού απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3 – 7 ετών.

Θα γίνονται κάθε Τετάρτη στις 5:30 – 7:00 μμ

 Για το εργαστήρι του αερόστατου

*********************

Image

Η χαρούμενη προσέλευση των παιδιών στις περσινές  διοργανώσεις των εικαστικών κατασκευών του αερόστατου, υπήρξαν το έναυσμα για να φτιάξουμε το εργαστήρι του αερόστατου.

Ο νέος μας χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν οι δραστηριότητες μας, εμπλουτισμένες με καινούρια προγράμματα καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η Αδαμαντία και η Μάγια οι ψυχές του περσινού εγχειρήματος, έχουν αναλάβει τη διδασκαλία των εικαστικών μαθημάτων για παιδιά ηλικίας  3 ως 10 ετών..

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν τη διδασκαλία διαφορετικών τεχνικών κατασκευής, όπως: ζωγραφική, κολάζ, κεραμική, αργαλειός, ψηφιδωτό, papier-maché κα.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη στις 5:00 ως 6:15 μμ

Η Δέσποινα έχει αναλάβει το τμήμα των μικρότερων παιδιών ηλικίας από 2 ως 4 ετών.

Με αγάπη και τρυφερότητα τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης και της έκφρασης.

Τα μαθήματα είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα στις εκπαιδευτικές ανάγκες της ηλικίας τους. Διδάσκονται τραγουδάκια, χορεύουν, ακούνε την αφήγηση παραμυθιού το οποίο δραματοποιούν και ολοκληρώνουν με την σύνθεση  ζωγραφιάς.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη στις 5:00  ως 6:00 μμ

Ο στόχος μας είναι η ενθάρρυνση των παιδιών μέσα από τα καλλιτεχνικά τους δημιουργήματα, να ερευνήσουν και να καλλιεργήσουν τις εκφραστικές τους ικανότητες, να πειραματιστούν, να εμπλουτίσουν τη φαντασία και να οξύνουν τη παρατηρητικότητα τους.

Η Ασημακοπούλου Αδαμαντία η Προεστάκη Μάγια και η Σταματουλάκη Δέσποινα είναιαπόφοιτες παιδαγωγικών σχολών. Εργάζονται σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Η αγάπη τους για τα παιδιά και το επάγγελμα του νηπιαγωγού σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες, τις καθιστούν ως τις πλέον κατάλληλες εμψυχώτριες. Συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο την παιδαγωγική επάρκεια με τη γνώση του αντικειμένου των εικαστικών κατασκευών για τις μικρές ηλικίες.

Σας περιμένουμε με χαρά να επισκεφτείτε το νέο μας χώρο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s